خبرگزاری علت به نقل از فارس : انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد.این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمیها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت. اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند.زاکانی بعد از تایید و حکم وزیر کشور، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و تا ابلاغ این حکم علیرضا جاوید سرپرست شهرداری تهران است.
از طرفی تهران اکنون روزهای سیاه کرونایی را به سر می برد و وضعیت بحرانی دارد. به گفته مسوولان بهشت زهرا (س) 40 درصد کل متوفیان کشور در تهران تطهیر میشوند. تعداد مرگهای کرونایی که قبل از آغاز پیک جدید بین 30 تا 35 متوفی بود که این عدد در حال حاضر افزایش بسیار چشمگیری پیدا کرده است.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله کرونا در پایتخت، واکسیناسیون شهروندان تهرانی و پرسنل شهرداری، انتصاب علیرضا زاکانی و سرانجام حکم آن، حضور زنان و جوانان در پستهای مدیریتی، احتمال بازگشت پست قائممقامی، تعیین و تکلیف کمیسیونهای شورای شهر تهران، مهمترین اولویت مدیریت شهری، تصمیم درباره دستیار مدیران، جذب نیروی انسانی، و عملکرد جزیرهای معاونتها با مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران که 42 سال سن دارد، دانشجوی دکتری سیاستگذاری عمومی است و در سوابق آن معاون فرهنگی، دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکز، رئیس دبیرخانه مرکز رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی و معاون فرهنگی، نمایندگی آستان قدس رضوی استان تهران وجود دارد به بحث و گفتوگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
دولت روحانی به درستی درمقابله با کرونا اقدام نکرد/در عالیترین سطح با ستاد مقابله با کرونا همکاری می کنیم
وضعیت کرونا در پایتخت بحرانی شده و متأسفانه شاهد بالاترین آمار فوتیهای پایتخت در تاریخ بهشتزهرای تهران بودهایم، شورای شهر و مدیریت شهری چه اقدام عاجلی در این زمینه و جهت مقابله با این بحران میتواند انجام دهد؟
دولت روحانی آن طور که باید و شاید در جهت مقابله با کرونا اقدام نکرد و فرآیند واکسیناسیون متأسفانه با سرعت پیش نرفت. این در حالی است که سایر دستگاهها تلاشهایی انجام دادند ولی وزارت بهداشت که تأمینکننده واکسن است برنامه جدی در دستور کار قرار نداد. شورای ششم تهران آمادگی دارد زیرساختهای مختلف را در مناطق تهران در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا امر واکسیناسیون با سرعت ادامه یابد. ستاد مقابله با کرونا فعال است، تمهیدات مقابله با کرونا را اتخاذ و تصمیمگیری میکند و ما تابع تصمیمگیریهای ستاد مقابله با کرونا خواهیم بود و تلاش میکنیم در عالیترین سطح همکاریهای لازم را با ستاد مقابله با کرونا داشته باشیم. در صورتی که رسانهها نیز نکته و تذکری در این زمینه دارند و گمان میکنند که ما میتوانیم اقدامات مؤثرتری جهت مقابله با کرونا انجام دهیم به ما اعلام کنند تا بررسیهای لازم صورت گیرد.
توجه به واکسیناسیون پرسنل و پیمانکاران/اگر واکسن تأمین شود، تزریق در اسرع وقت می گیرد
روز گذشته در فضای مجازی تصاویری از مرکز واکسیناسیون پرسنل شهرداری تهران منتشر شد که حکایت از شلوغی و ازدحام جمعیت در این مرکز داشت و بسیاری اعلام کرده بودند شهرداری به جای تزریق واکسن در حال توزیع کرونا است آیا برنامهای برای افزایش اختصاص مراکز برای این منظور در نظر گرفته شده است؟
اگر موارد و مشکلاتی در این زمینه باشد و ما گزارشی به دستمان واصل شود حتما تذکرهای لازم را میدهیم کما اینکه از ابتدای صحن شورای ششم تا کنون تذکرهایی مطرح شده و از سرپرست شهرداری خواسته شده است اقدامات لازم را انجام دهند به هر حال تأمین زیرساخت برای واکسیناسیون کارکنان شهرداری خانوادههای آنها و نیروهای خدمات شهری و حتی پیمانکارانی که با ما همکاری دارند امری حائز اهمیت است و حتی پیمانکاری که در جمعآوری زبالهها نیز همکاری دارند باید در فهرست واکسیناسیون باشند قطعا اگر واکسن برای ما تأمین شود ارائه و تزریق آن به افراد در اسرع وقت انجام خواهد گرفت.
بررسی واردات واکسن با همکاری شهرداری و بخش خصوصی
شورای پنجم تهران مدتی پیش اعلام کرد که در تلاش است با همکاری بخش خصوصی در حوزه واردات واکسن اقدام کند ولی پس از مدتی این قضیه کلاً منتفی شد آیا شورای ششم برنامهای برای واردات واکسن توسط شهرداری با همکاری بخش خصوصی دارد؟
واردات واکسن در دستور کار نیست ولی به هر حال باید اجازه دهید تا کمیسیون و کمیته سلامت شورای ششم تشکیل شود و این موارد بحث و مورد بررسی قرار گیرد.
تعلل در صدور حکم زاکانی/ باید هر چه سریعتر سکان هدایت شهر به شهردار جدید واگذار شود
ابلاغ حکم علیرضا زاکانی از سوی وزارت کشور اندکی طولانی شده و اعضای شورا هم روز گذشته نقدهایی در این زمینه داشتند نظر شما در این زمینه چیست؟
انتظار از وزارت کشور این بوده که حکم شهردار جدید تهران توسط مسؤولین این وزارتخانه حتی در آخرین ساعات فعالیتشان مورد پیگیری قرار گیرد و دوستان به وظیفه قانونی خود عمل کنند و به سرعت این مسأله دنبال شود ولی متأسفانه تعلل در صدور حکم صورت گرفت ما هم از این قضیه ناراحت هستیم به هر حال اعضای شورا در زمان مناسب و با بررسی ابعاد مختلف به وظیفه قانونی خود در انتخاب شهردار عمل کرد ولی اکنون در ابلاغ حکم توسط وزارت کشور تعلل شده است.
البته علیرضا جاوید مسؤولیت سرپرستی شهرداری تهران را برعهده دارد و اقدامات با هماهنگی شورای ششم و علیرضا زاکانی در حال انجام است. البته باید هر چه سریعتر سکان هدایت شهر به شهردار جدید واگذار شود، تیم مدیریتی جدید مستقر شود و امیدواریم با هماهنگیهای انجام گرفته و تعیین تکلیف وزیر جدید کشور به زودی نتیجه حاصل شود و شاهد رفع مشکلات در پایتخت باشیم. این دغدغه جدی ما است و باید مورد توجه باشد.
آغاز کار فعالیت علیرضا زاکانی در شهرداری تهران
به نظر شما آغاز فعالیت علیرضا زاکانی در شهرداری تهران چه زمانی است؟
احتمالا با فعالیت وزیر جدید کشور به گمانم آغاز فعالیت علیرضا زاکانی از پایان هفته آینده انجام گیرد.
استفاده از سرمایههای انسانی درون شهرداری در انتصابات و پست های مدیریتی
انتصابات جدید به زودی در شهرداری تهران کلید میخورد نظر شما در مورد این موضوع چیست و آیا مدیران در شهرداری از بیرون یا درون شهرداری به کارگیری میشوند؟
علیرضا زاکانی در برنامههای خود برای اعضای شورا اعلام کرد اولویت بکارگیری نیروها از مجموعه شهرداری را دارد در صحن شورا هم اعلام کردیم استفاده از سرمایههای انسانی درون شهرداری ضرروت دارد و برای حل هر چه بهتر مشکلات شهر و حفظ منافع شهر و شهروندان این موضوع حائز اهمیت است که از نیروهای کارآمد شهرداری در انتصابات بهرهمند شویم.
انتصاب زنان و جوانان در مدیریت شهری جدید چقدر حائز اهمیت است؟
ببینید ملاک ما حفظ منافع شهر و مردم است ولی حتماً بین بانوان و جوانان ظرفیتهای بالای مدیریتی وجود دارد و انشاءالله شهرداری تهران هم به این مسأله توجه دارد و شاهد انتصاب این افراد در شهرداری تهران در پستهای مدیریتی خواهیم بود.
ضرورتی به بازگشت پست قائممقامی به شهرداری تهران نیست
شنیدهها حکایت از بازگشت پست قائممقامی به شهرداری تهران دارد چقدر این قضیه جدی است و نظر شما در این زمینه چیست؟
من شخصا ضرورتی در بازگشت پست قائممقامی به شهرداری نمیبینم ولی باید برنامهها پیش رود تا ببینیم سرانجام کارها چه خواهد شد.
تعیین تکلیف کمیسیونهای تخصصی شورای ششم تهران در هفته آینده
تکلیف کمیسیونهای تخصصی شورای ششم تهران چه زمانی مشخص میشود و چرا تا کنون این قضیه بلاتکلیف مانده است؟
تکلیف کمیسیونهای تخصصی شورای ششم انشاءالله یکشنبه صحن علنی بعدی این قضیه در دستور کار است البته ما شنبه آینده جلسهای داریم که در این زمینه صحبت خواهیم کرد تا تعیین تکلیف کمیسیونها سریعتر انجام شود. انشاءالله حال عمومی مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم هر چه بهتر خواهد شد و به جمع ما خواهند پیوست.
برخی از اعضای شورای ششم خبر از تشکیل کمیسیون تخصصی جدید در شورای شهر داده بودند نظر شما در این زمینه چگونه است و آیا این موضوع به نظرتان به رأی مثبت همه اعضای شورا خواهد رسید؟
این موضوع در حد ایده توسط برخی از اعضا مطرح شد اگر در جلسه مورد بررسی قرار گیرد و جمع تصمیم بگیرند قطعا نتیجه حاصل خواهد شد.
سرانجام فعالیت دستیار مدیران دوره حناچی/ ساماندهی نیروهای شهرداری
انتصاب دستیار مدیران در دوره حناچی شائبههای فراوانی داشت و در حال حاضر برخی مطرح کردند که اعلام لغو فعالیت آنها وجود دارد نظر شما در این مورد چگونه است؟
از لحاظ حقوقی و قانونی باید دید که آیا فعالیت دستیارمدیران قابل لغو یا اصلاح است یا خیر، به هر حال باید منتظر بمانیم تا معاونت برنامهریزی و نیروی انسانی مدیریت شهری جدید فعالیت خود را آغاز کند و بعد از آن تصمیم بگیریم. در حال حاضر شهرداری با تورم نیروی انسانی مواجه است و 63 هزار نفر نیرو داریم هرگونه جذب جدید در دستور کار نیست و همان ساماندهی نیروهای قبلی مدنظر قرار دارد البته منظورمان از جذب جذب یک یا چند مدیر نیست بلکه منظور جذبهای یک یا چندهزار نفره است جذب انبوه مدنظر نیست.
توجه به مبحث اکوسیستم فرهنگی، بازتعریف هندسه روابط میان معاونتها
مهمترین اولویت اعضای شورای ششم تهران چه مسألهای است و شهروندان شاهد چه تغییراتی در سطح شهر باشند؟
پیگیری حکم شهردار تهران و استقرار آن در شهرداری قطعا نخستین و مهمترین اولویت شورای ششمیها بوده است تا شهر تهران هر چه سریعتر سر و سامان داده شود ولی پس از آن انجام امور عمومی شهر مانند موضوعات خدمات شهری، سازماندهی و ساماندهی در منابع انسانی و مدیران، حرکت به سمت برنامههای راهبردی میانمدت و بلندمدت، مبحث اکوسیستم فرهنگی، بازتعریف هندسه روابط میان معاونتها و جلوگیری از جزیرهای عمل کردن معاونتها است. همچنین اتصال گلزار شهدای تهران به اکوسیستم فرهنگی، اهتمام به مسکن کارکنان شهرداری تهران به ویژه آتشنشانان، جلوگیری از هدر رفت منابع درآمدی در شیوه جمع آوری از خواسته های مردم از شورا است که ما به این موضوعات توجه داریم. همچنین اداره شهر نیازمند خلاقیت و ایده پردازی است و بزرگترین سرمایه هایی که شهر تهران در اختیار دارد، مجموعه دانشگاه است که باید از آن استفاده شود.
منظور شما از بازتعریف هندسه روابط میان معاونتها و جلوگیری از عملکرد جزیرهای آنها به معنای ادغام یا لغو ادغام معاونتها است؟
الزاما مسأله ادغام نیست بازتعریف و ارتقاء سطح مدیریت میان مدیران توانمند و کارآمد در فضای تعاملی سطح خدمترسانی را ارتقاء میدهد.
وضعیت حمل و نقل عمومی در حال حاضر مساعد نیست و شهروندان گلایههای زیادی در این زمینه دارند برنامه شورا در این زمینه چگونه خواهد بود؟
قطعا حمل و نقل عمومی یکی از مسائلی است که رفع مشکلات آن مورد پیگیری اعضای شورا قرار دارد. ما این موضوعات را مورد توجه قرار داده و انشاءالله رفع مشکلات در این زمینه خواهیم بود.
انتهای پیام/