علت من اخبار

 /  بین الملل

گرمایش جهانی ۱۴ درصد مرجان های اقیانوسی را از بین برد

تهران- علت- براساس بزرگترین نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه علوم دریایی استرالیا، ۱۴ درصد مرجان های اقیانوسی و اکوسیستم هایشان از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بر اثر آلودگی، ماهیگیری و مهم تر از همه گرمایش جهانی از بین رفتند.

گرمایش جهانی ۱۴ درصد مرجان های اقیانوسی را از بین برد

به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری علت به نقل از ایرنا از روزنامه « استریت تایمز » سنگاپور، براساس این نظرسنجی و گزارش بیش از ۳۰۰ دانشمند در شبکه نظارتی صخره های مرجانی جهان، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بر اثر آلودگی های دریایی، ماهیگیری های بی حد و البته از همه مهم تر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی، ۱۴ درصد مرجان های اقیانوسی به طور عمده در منطقه جنوب آسیا و اقیانوسیه، جزایر عربی و مناطق ساحلی استرالیا از بین رفته اند.
« پل هاردیستی » از نویسندگان این مقاله و رئیس اجرایی موسسه علوم دریایی استرالیا در بیانیه ای نوشت: «تغییرات اقلیمی بزرگترین تهدید برای صخره های مرجانی دنیاست.»
برپایه این تحقیقات بیش از ۹۰ درصد گرمای اضافی از تجمع گازهای گلخانه ای توسط اقیانوس ها جذب می شود که به موجب آن موج های گرمایی دریایی دراز مدت تولید می کند که بسیاری از گونه های آبزی از جمله مرجان ها را از بین می برد چرا که این مقدار گرما خارج از حد تحمل این گونه است.
پیش از این در سال ۱۹۹۸ بر اثر گرمایش زمین ۸ درصد مرجان های اقیانوسی از بین رفت.
صخره های مرجانی تنها ۰.۲ درصد از کف اقیانوس را می پوشانند اما محل زندگی دستکم یک چهارم تمامی آبزی ها و جانواران و گیاهان دریایی می باشند. در عین حال این اکوسیستم های دریایی برای میلیون ها انسان منافع بسیاری از جمله تامین پروتئین، مشاغل و جلوگیری از طوفان ها دارند.
ارزش کالاها و خدماتی که از صخره های مرجانی بدست می آید، سالانه حدود ۲ تریلیون و ۷۰۰ میلیارد دلار است که سهم گردشگری از آن حدود ۳۶ میلیارد دلار گزارش شده است.
« اینگر اندرسون » مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در مصاحبه ای با خبرنگاران گفته است: « از سال ۲۰۰۹ ما بیشترین تخریب جزیره های مرجانی و صخره های مرجانی را در استرالیا داشتیم. دیگر نمی توان به گذشته بازگشت اما اکنون زمان اقدام و عمل برای جلوگیری از آسیب های بیشتر محیط زیستی به این اکوسیستم است.»
از سوی دیگر هیات مشاوره علوم آب و هوایی سازمان ملل متحد که هیاتی میان دولتی درباره تغییرات اقلیمی است، هشدار می دهد گرمایش ۱.۵ درجه ای زمین باعث از بین رفتن و ناپدید شدن ۷۰ تا ۹۰ درصد صخره های مرجانی اقیانوس ها خواهد شد و با افزایش ۲ درجه ای دمای زمین دیگر تنها ۱ درصد از مرجان های دنیا باقی خواهند ماند. در حال حاضر روند بالا رفتن دمای زمین به طور میانگین ۱.۱ درجه سانتی گراد است.
در گزارشی با عنوان " صخره های مرجانی دنیا " در سال ۲۰۲۰، دلایل امیدوار کننده ای آمده بود که برخی صخره های مرجانی خود را با شرایط سازگار می کنند.
این نظرسنجی ششمین نظرسنجی جهانی از سال ۲۰۰۸ و برپایه اطلاعات و داده های نزدیک به ۲ میلیون از ۱۲ هزار محل در ۷۳ کشور می باشد.

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین