به گزارش خبرگزاری علت به نقل از فارس،تشخیص نوع بیماری و به تبع آن تجویز صحیح دارو و میزان دُز مصرفی به عنوان مهمترین ارکان در درمان بیماران مبتلا به بیماریهای مختلف است؛ چراکه تشخیص نادرست بیماری و تجویز نامناسب دارو میتواند عوارض زیاد و حتی جبران ناپذیری برای بیماران به همراه داشته باشد.
این اهمیت در بیماران سنین پایین به ویژه نوزادان به مراتب بیشتر و قابل توجه تر است و ضرورت دقت در تشخیص نوع بیماری و درمان صحیح دارو برای نوزادان به دلیل عدم توانایی در ابراز بیماری و توضیح در خصوص علائم آن بیشار احساس میشود.
چند روز پیش والدین نوزادی 45 روزه به علت بروز بیماری زردی در فرزند خود به بیمارستان شهید مصطفی خمینی مراجعه میکنند که پس از روند تشخیص و درمان، متخصص کودکان این بیمارستان داروی فنوباربیتال را برای این نوزاد تجویز میکند و در نسخهای که برای این نوزاد می نویسد میزان دز مصرفی دارو را 15 میلی گرم ذکر میکند اما داروخانه بیمارستان به اشتباه میزان دز مصرفی برای این بیمار را 100 میلی گرم اعلام کرده و روی دارو قید میکند که بیمار نصف داروی 100 میلی گرمی را صبح و نصف آن را شب مصرف کند.
در نتیجه مصرف بیش از 6 برابری این دارو توسط این نوزاد، بیمار در شرایطی بسیار نامطلوبی قرار میگیرد و سلامتی وی به شدت به مخاطره میافتد.
نوزاد یاد شده دچار بی قراری شدید در خواب و حرکتهای غیر ارادی دست و پا شده و در شیر خوردن نیز با مشکل روبرو میشود.
والدین این نوزاد پس از مراجعه به بیمارستان نسبت به این خطای فاحش اعتراض کرده و مسئولان بیمارستان نیز نسبت به بروز چنین خطایی اعتراف میکنند اما مسئول فنی داروخانه این موضوع را قبول نکرده و هیچ عذرخواهی نمیکند.
پدر این نوزاد با توجه به شرایط فرزند خود، پیگیر این موضوع میشود و مسئولان بیمارستان دستور درمان رایگان این نوزاد را میدهند، اما بنا بر گفته پدر این کودک مسئولان بیمارستان به وی یادآور شدند که پیگیر موضوع از طریق مراجع قانونی نشوید که نتیجهای در بر ندارد.
به گزارش فارس، ضرورت دقت نظر و کنترل نسخ پزشکی در داروخانهها امری اجتناب ناپذیر بوده و انتظار میرود نظارت بیشتری بر این موضوع در داروخانه و به ویژه داروخانههای مراکز درمانی وجود داشته باشد؛چراکه هرگونه خطایی میتواند حتی به قیمت جان یک انسان تمام شود.
انتهای پیام/