علت من اخبار

مردم، سرمایه‌گذار طرح‌های نخبگان می‌شوند

اگر سرمایه‌گذاری در طرح ‌های مورد پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی که بر روی سکوهای قانونی رونمایی میشوند صورت بگیرد، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کند؛ یعنی اصولا سرمایه‌گذاران در صورت موفقیت طرح با سودهای بعضاً فراتر از نرخ‌های مرسوم روبرو می‌شوند و در صورت شکست ضرر ایشان صفر خواهد بود و در بدترین حالت اصل سرمایه‌شان به ایشان بازگشت داده می‌شود.

مردم، سرمایه‌گذار طرح‌های نخبگان می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علت به نقل از فارس، تامین مالی جمعی، ابزار جدیدی برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری کشور است که اخیرا صندوق نوآوری نیز به آن ورود کرده است. ابزاری که به کمک آن مردم می‌توانند با در طرح‌های دانش‌بنیان مشارکت کنند در حالیکه اصل سرمایه‌شان تضمین می‌شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص این طرح، با «سیاوش صمیمی» مدیر امورمجامع و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در صندوق نوآوری و شکوفایی گفتگو کردیم:
*تامین مالی جمعی چیست؟
صمیمی: ورود صندوق نوآوری و شکوفایی برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری از طریق سکوهای تامین مالی جمعی است و به واسطه آن اصل سرمایه‌ی سرمایه گذاران حقیقی را در طرح های دانش‌بنیان تضمین می‌کند. تامین مالی جمعی یعنی پول‌های خردی که به تعداد زیاد جمع می‌شود تا نیازهای مالی یک طرح را برآورده کند. اصولا تامین مالی جمعی یا (crowdfunding) مبتنی بر 4 مدل است: مدل خیریه، مدل مبتنی برمحصول، مدل مبتنی بر سهام و مدل مبتنی بر بدهی یا مشارکت نقدی، و به واسطۀ یک پلتفرم یا اصطلاحاً یک سکوی تامین مالی جمعی (وبسایت سرمایه‌گذاری) انجام می‌پذیرد.
در مدل مبتنی بر بدهی یا همان مشارکت نقدی، شخص متقاضی که مطابق دستورالعمل تامین مالی جمعی مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار و طبق ضوابط شرکت فرابورس ایران الزاما یک شخصیت حقوقی (شرکت) است اعلام می‌کند که پروژه من به این میزان سرمایه احتیاج دارد، درنهایت سرمایه این پروژه از طریق سرمایه‌های خرد مردم جمع‌آوری می‌شود و در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد. پس از طی شدن زمان پروژه و در صورت موفقیت سود حاصل از آن به نسبتی که همان ابتدا اعلام شده بود میان متقاضی و سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود و هر سرمایه‌گذار متناسب با پولی که سرمایه‌گذاری کرده بود از سود این پروژه بهره‌مند می‌شود.
صندوق نوآوری و شکوفایی نیز جهت حمایت از روش تامین مالی جمعی و در شیوه مبتنی بر بدهی یا مشارکت نقدی حضور پیدا کرده است. لازم به توضیح است که سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که به این شیوه، تامین مالی میشوند ممکن است با شکست مواجه شود و حتی اصل پول سرمایه گذاران در پایان پروژه دچار ضرر شود. از این رو صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرده است که اگر سرمایه‌گذاری در طرح ‌های مورد پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی که بر روی سکوهای قانونی رونمایی میشوند صورت بگیرد، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کند؛ یعنی اصولا سرمایه‌گذاران در صورت موفقیت طرح با سودهای بعضاً فراتر از نرخ‌های مرسوم روبرو می‌شوند و در صورت شکست ضرر ایشان صفر خواهد بود و در بدترین حالت اصل سرمایه‌شان به ایشان بازگشت داده میشود. لذا این انگیزه به وجود می آید که بخش خصوصی و مردم در این پروژه ها که معمولا نرخ سود بالاتری نسبت به نرخ سپرده گذاری در بانک ها را دارند سرمایه گذاری کنند.
اگر سرمایه‌گذاری در طرح ‌های مورد پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی که بر روی سکوهای قانونی رونمایی میشوند صورت بگیرد، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کند؛ یعنی هیچ‌گاه در اصل سرمایه ضرر نخواهند کرد.


*هدف از ورود صندوق نواوری و شکوفایی به طرح تامین مالی جمعی چه بوده است؟
صمیمی: هدف از این طرح پوشش ریسک سرمایه گذاران در طرح های دانش بنیان است تا مردم بتوانند بیشتر با این شیوه تامین مالی آشنا شوند و از سوی دیگر شرکت های دانش بنیان متقاضی تامین مالی به سرمایه های خرد عموم جامعه متصل شوند. در این راه یک واسطه وجود دارد که آن هم سکوی تامین مالی جمعی است. سکوها شبیه به یک وبسایت خرید اینترنتی هستند که به جای ارائه محصول، طرح‌های سرمایه گذاری مختلف را عرضه میکند و سرمایه گذاران بعد از بررسی و انتخاب طرح مناسب می توانند در آن ها سرمایه گذاری کنند.

*این سکوهای تامین مالی جمعی در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد؟
صمیمی: در حال حاضر 5 سکو تامین مالی جمعی دارای مجوز از شرکت فرابورس ایران هستند. 4 سکو دانش بنیان بودند که صندوق نوآوری با آن ها قرارداد امضا کرده است و یا قرارداد آن در شرف امضاء است. نهایتا طرح های شرکتهای دانش بنیان از طریق این سکوها رونمایی می‌شود و در جزئیات و عنوان همان طرح اعلام می شود که صندوق نوآوری و شکوفایی آن را تضمین کرده است یا خیر.

*اگر مردم بخواهند در این طرح ها مشارکت داشته باشند باید از چه طریقی اقدام کنند؟
صمیمی: در حال حاضر سکوهای تامین مالی جمعی فعال هستند اما هنوز ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی بر روی این طرح ها قرار نگرفته است. تا حدود 2 هفته دیگر طرح هایی که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ضمانت شده اند نیز از طریق برنامه تلویزیونی کارویا اعلام و در سکوها رونمایی می شوند.

*اگر شرکتی دانش بنیان قصد داشته باشد طرح های خود را در این سکوهای تامین مالی جمعی ارائه کند باید چه اقداماتی را انجام دهد؟
صمیمی : این شرکت ها می توانند با مراجعه به سایت شرکت فرابورس ایران به عنوان مرجع اعطای مجوز به سکوهای تامین مالی جمعی مراجعه کنند و از این طریق به وبسایت های سکوهای تامین مالی جمعی که اعلام شده است هدایت شوند و طرح های خود را برای سرمایه گذاری به عموم ارائه کنند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین