به گزارش گروه فرهنگی قدس، پرونده گیشه سینماهای ایران در اولین ماه از سال ۱۴۰۳ با فروش ۱۷۶ میلیارد تومانی بسته شد و به این ترتیب اکران فیلم های نوروزی یک شروع خوب را برای سال جدید رقم زد. برهمین اساس «دایناسور» با گیشه ۶۳ میلیارد تومانی بیشترین و «عینک قرمز» با ۸۸ میلیون تومان کمترین میزان فروش را ثبت کردند.
هشت فیلم برای اولین اکران سال جدید معرفی شدند که بر این اساس فیلمهای «بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان، «پسر دلفینی ۲» ساخته محمد خیراندیش، «پیشمرگ»، به کارگردانی علی غفاری، «رها» ساخته حسام فرهمند، کمدی «دایناسور» به کارگردانی مسعود اطیابی، «عینک قرمز» به کارگردانی حسین مهکام، کمدی «کوکتل مولوتوف» به کارگردانی حسین امیری دوماری و «موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا به عنوان ترکیب نهایی اکران نوروزی مشخص شدند و اکران خود را از چهارشنبه هشتم اسفندماه در سینماهای سراسر کشور آغاز کردند. از بین این فیلمها، «پسر دلفینی ۲»، «پیشمرگ»، «رها» و «موسی کلیمالله» در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی شده بودند. همچنین «صیاد» به کارگردانی جواد افشار که از دیگر فیلم های حاضر در جشنواره فجر سال گذشته بود نیز از ۲۰ فروردین ماه به جمع فیلم های روی پرده اضافه شد.
اما در گزارش پیش رو، تنها به میزان فروش و مخاطبان فیلمها در فرودین ماه خواهیم پرداخت و میزان فروش آنها در سه هفته اسفندماه محاسبه نشده است.
در میان فیلمهای اکران شده، «دایناسور» از حیث فروش و تعداد تماشاگر پیشتاز آثار روی پرده است. این فیلم که یازدهمین تجربه مسعود اطیابی در ژانر کمدی است طی یک ماه گذشته ۶۳ میلیارد و ۸۱۷ میلیون تومان فروش داشته است. در این مدت بیش از ۷۳۱ هزار نفر به تماشای این فیلم کمدی نشستند. «دایناسور» همچنین با در اختیار داشتین ۵۹۰ سالن بیشترین تعداد سالن را داشته و در بیش از ۲۰ هزار سانس به نمایش درآمده است.
رتبه بعدی متعلق به «موسی کلیم الله» است. این فیلم نیز در یک ماه گذشته ۳۳ میلیارد و ۳۶۳ میلیون تومان فروش داشته است و بیش از ۴۱۶ هزار نفر به تماشای این اثر تاریخی مذهبی نشستهاند.
اما «کوکتل مولوتف» نیز در مدت زمانی مشابه با استقبالی بیش از ۳۶۲ هزار مخاطب روبرو شد و توانست گیشه ای ۳۳ میلیاردی را برای خود رقم بزند. تعداد سالن های نمایش دهنده این فیلم با ۵۳۴ سالن در رده دوم قرار دارد و «موسی کلیم الله» با ۵۳۲ سالن در رتبه بعدی است.
«رها» با فروشی معادل ۱۶ میلیارد و ۷۵۴ میلیون تومان و ۱۷۳ هزار و ۲۰۸ تماشاگر در فروردین ماه به اکران خود ادامه داده است و چهارمین فیلم پرفروش سال تا اینجای کار بوده است.
پس از آن «پسر دلفینی۲» در این ماه ۱۳ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان فروش داشته است و طی این مدت نزدیک به ۱۷۰ هزار نفر به تماشای این فیلم نشستهاند. «بامبولک» دیگر فیلم ژانر کودک نیز در فروردین ماه ۷ میلیارد و ۲۳۴ میلیون تومان فروخته است و میزبان نزدیک به ۱۰۴ هزار مخاطب بوده است.
«پیشمرگ» اولین فیلم دفاع مقدسی سال جدید است که در مدت اکران خود طی ماه گذشته رقمی معادل ۷ میلیارد و ۱۵۸ میلیون تومان فروش داشته است و ۱۲۱ هزار نفر به تماشای این فیلم نشسته اند؛ پس از آن «صیاد» که آخرین فیلم اکران شده در فروردین ماه بود نیز طی مدت ۱۱ روز گذشته یک میلیارد و ۵۱۵ میلیون تومان فروش داشته و نزدیک به ۱۷ هزار و ۶۰۰ مخاطب به تماشای این فیلم نشسته اند. سالن های این دو فیلم جزو کمترین سالن های نمایش دهنده به ترتیب با تعداد ۲۸۲ و ۱۸۸ سالن بوده است.
و اما آخرین فیلم این لیست «عینک قرمز» است که در کمترین میزان فروش، مخاطب و تعداد سالن نمایش دهنده رکوردار گیشه فروردین ماه است. این فیلم در ماه گذشته هزار و ۵۷ بلیت فروخته است و طی این مدت نیز ۸۸ میلیون تومان فروش را ثبت کرده و همچنین این فیلم کمدی در ۵۸ سالن به نمایش درآمده است.
و در نهایت براساس اعلام آمار سمفا، در فروردین ماه امسال دو میلیون و ۹۶ هزار و ۷۸۱ نفر به سینما رفتند و فروش کل سینمای ایران در این بازه زمانی بیش از ۱۷۶ میلیارد و ۲۳۸ میلیون تومان بوده است.