علت من اخبار

 /  سلامت

نگرانی زنان باردار از واکسن‌های وارداتی

پویش‌های بسیاری در فارس من، چه موافق و چه مخالف واکسیناسیون عمومی کرونا به ثبت رسیده است، گزارش زیر مروری بر این پویش‌هاست، فارس من به بررسی این پویش‌ها پرداخته است.

نگرانی زنان باردار از واکسن‌های وارداتی

به گزارش خبرگزاری علت به نقل از فارس، «واکسیناسیون» طی چند هفته اخیر به یکی از مهمترین اخبار کشور مبدل شده است، به طوری که  واکسیناسیون دانش آموزان، معلمان، واکسن فایزر، واردات  واکسن و جدال مخالفان و موافقان واکسن اجباری را می توان از مهمترین عناوین  این خبر در چند هفته اخیر به شمار آورد. همین  عناوین در قالب پویش هایی در فارس من نیز به ثبت رسیده اند. گزارش زیر مروری است بر این کمپین‌ها  که مخالفان و موافقان واکسیناسیون اجباری را در بر دارد. با هم این گزارش را مرور کنیم؛

 

نگرانی والدین از تزریق واکسن کرونا به فرزندان‌شان

کماکان باید صدای مخالفان را شنید، عده ای نگران از  تزریق واکسن‌های کرونا با مجوز اضطراری به کودکان و برخی نیز  خواستار تزریق واکسن به دانش آموزان برای بازگشایی هرچه سریعتر مدارس هستند،  اوضاعی که کم تحصیل و سواد دانش آموزان را تحت تأثیر قرار نداده است. به هر حال باید گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات این طیف از جامعه باشیم.

اما موضوع بازگشایی مدارس در هفته های اخیر بر سر زبان ها افتاده تا بار دیگر حضوری بودن دانش آموزان در سطح جامعه مطرح شود، از این رو با مطرح شدن این فکت، واکسیناسیون معلمان ا اواسط مردادماه سرعت گرفت تا پس از نوبت به تزریق واکسن کرونا به دانش آموزان باشد. پس از اتمام واکسناسیون معلمان بود که روند واکسیناسیون دانش آموزان یک تک ذر واکسن سینوفارم چینی آغاز شد تا برای همیشه رویای آموزش مجازی کنار گذاشته شود.

در واکنش به این اقدام بهداشتی،  برخی از والدین  در کمپین های گوناگون، نگرانی خود از تزریق واکسن کرونا به کودکان را نگران کننده توصیف کردند. آنها در این پویش ضد ضدواکسن، عنوان کردند: «در وضعیتی که واکسن‌های فعلی مجوز اضطراری برای واکسیناسیون بزرگسالان گرفته شده است، چرا می‌خواهید فرزندان‌مان را در معرض ریسک و خطر قرار دهید. ما والدین خواهشمندیم در مورد واکسن دانش‌آموزی تجدیدنظر فرمایید یا اینکه لااقل تزریق واکسن برای این گروه اختیاری باشد. این حق حیات و حق پدر و مادر بودن از اولویت‌های اولیه حقوق انسانی در کره خاکی است.»

 

انتقاد از نبود سامانه‌ای برای ثبت نوع واکسن

یکی از موضوعات مهم این روزها،  همین  سامانه تزریق واکسن کروناست، واکسنی که می تواند زمینه ایمنی بخشی سلامت  آحاد جامعه باشد اما گاها این سامانه با کمی اختلالات موجب شد تا صفوف طولانی در صف های تزریق واکسن ایجاد شود. یکی از آن بخش هایی که همواره مردم از نبود آن رنج می برند، اطلاع نداشتن از نوع واکسن تزریق شده کروناست.

در این رابطه،  جمعی از دغدغه مندان واکسیناسیون عمومی، با ثبت پویشی خواستار ایجاد بخشی در سامانه  واکسیناسیون برای ثبت نوع واکسن هستند. این می تواند از طولانی شدن صفوف واکسیناسیون و کوتاه شدن زمان تزریق واکسن و حتی عدم سوء استفاده از صفوف تزریق شود.

حامیان این پویش نوشتند: «از زمان انتشار کرونا تاکنون سامانه‌ای جهت خرید واکسن و انتخاب نوع واکسن تعبیه نشده است و صرفاً سامانه نوبت‌دهی واکسن‌های خریداری شده تهیه شده و این یک ضعف بزرگی است. این مسأله نگرانی حیف و میل شدن برخی واکسن‌های تولید شده یا خریداری شده را تشدید می‌کند. به علت احتمال عدم تزریق و یا استقبال از سایر واکسن‌ها و بعضا مجبور شدن مردم به مصرف واکسن غیرخواست مردم شده است.»

 

بیمه درمانی فاقدین کارت واکسن قطع شود

این گروه از مخاطبان فارس من، حامی تزریق واکسن کرونا  هستند، آنها در مقابل مخالفان سرسخت واکسن اجباری کرونا ایستاده اند و خواستار قطع بیمه درمانی فاقدین کارتهای واکسن کرونا هستند. طرفداران پویش «بیمه درمانی فاقدین کارت واکسن قطع شود» در بخشی از اظهارات خود این گونه نوشتند: «بخش زیادی از هزینه‌های درمان و خدمات پاراکلینیک و داروهای اصلی درمان کرونا از بیت‌المال توسط دولت یا بیمه‌ها پرداخت می‌شود. در حال حاضر بهترین واکسن‌ها وارد کشور شده‌اند و حتی عالی‌ترین مقامات کشور آن را تزریق کرده‌اند و کارای این واکسن ها اثبات شده است. در این شرایط عده‌ای به مخالفت با واکسن کرونا بلند شده و سلامتی خود و سایر افراد جامعه را به خطر انداخته و موجب آسیب به جامعه و نظام سلامت کشور شده‌اند.»

آنها در ادامه این پویش اذعان داشتند:‌«ضروری به نظر می‌رسد که دولت و مجلس ترتیبی اتخاذ نمایند که بیمه درمانی این افراد قطع گردد و همانطور که اگر شخصی عمداً به اموال خود آسیبی برساند نمی‌تواند بابت آن از بیمه خسارت دریافت نماید، در خصوص افرادی که در فرصت مقرر اقدام به واکسیناسیون نمی‌کنند و به صورت عامدانه سلامتی خود و سایرین را در معرض خطر قرار می‌دهند نیز ضرورتی ندارد که هزینه‌های درمانی آنان از بیت‌المال و بخش عمومی تأمین گردد.»

 

زنان باردار واکسن فایزر وارداتی نمی‌خواهند

چند روز پیش وزیر بهداشت درباره وارادات واکسن فایزر به کشور گفت: واکسن فایزر محدود و برای خانم های باردار است و به سایر افراد تزریق نمی شود. پیش از این نیز علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره این واکسن ها عنوان کرد: واکسن‌ها جهت واکسیناسیون مادران باردار و در صورت کافی بودن تعداد واکسن وارد شده به عنوان دوز بوستر برای کادر درمان استفاده خواهد شد. و از مبدا کشور بلژیک وارد خواهد شد.

در این رابطه  پویشی در فارس من راه اندازی شده است که  نقدی به واردات واکسن فایزر برای زنان باردار دارد و می نویسد: «چرا باید برای زنان باردار ما واکسن فایزر تزریق کنند! آیا اصلاً این واکسن در کشورهای دیگر هم بر روی زنان باردار و مادران آینده آزمایش شده یا ایران جزو اولین کشورهایی است که مادران آینده آن در خطرند! واردات فایزر مانند خون‌های آلوده فرانسه دردسرساز خواهد شد. لطفاً جلوی ورود این واکسن را بگیرید یا مادران آینده از زدن این واکسن خودداری فرمایند.»

 

بازنگری در شرط دریافت خدمات عمومی با ارائه کارت واکسن

حق است صحبتهای مخالفان واکسیناسیون اجباری را هم بشنویم، آنهایی که مخالف سرسخت  تزریق واکسن  کرونا هستند  و نمی خواهند این واکسن با مجوز اظطراری را تزریق کنند، دلایلی هم دارند که از آن جمله می توان ابتلا به آلرژی و یا هر بیماری دیگری را مهمترین دلایل عدم تزریق واکسن کرونا خواند.

این مخالفان واکسن احباری کرونا  با انتقاد از اجبار بودن تزریق واکسن کرونا  برای دریافت خدمات عمومی کشور، خواستار بازنگری چنین دستورالعملی شد.

در این پویش، طراحان آن می نویسند: «افرادی که به علت آلرژی یا هر بیماری دیگر، واکسن کرونا را تزریق نمی‌کنند اما از خدمات عمومی محروم می‌شوند، عادلانه نیست بنابراین درخواست ما این است که قید این شرط منطقی نیست و باید تجدیدنظر شود.»

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پربازدیدترین

پربحث ترین