بورس24 : این هفته دهمین ماه سال جاری میلادی پایان می یابد. عملکرد بورس آمریکا این هفته کمی مثبت بوده و در بازار نفت نوسان قیمت ها چندان زیاد نیست اما عملکرد بازار مثبت است. انتخابات در اسراییل و چند عامل دیگر اثراتی بر بازارها داشتند. در ادامه به برخی نکات در همین زمینه اشاره می کنیم.
نشست بانک مرکزی آمریکا
این هفته مهم ترین رویداد موثر بر بازارها، نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا در روزهای سه شنبه و چهارشنبه بود که در آن همانطور که انتظار می رفت تغییری در نرخ های بهره اعمال نشد اما سخنان کوین وارش، رییس بانک مرکزی پس از نشست بر بازارها تاثیر گذاشت. او به احتمال افزایش نرخ های بهره در نشست های آتی اشاره کرد اما از آنجا که مقامات بانک مرکزی درباره نرخ های بهره دیدگاه های مختلف داشتند احتمال افزایش نرخ ها در نشست ماه دسامبر افزایش نیافته است.
تاثیر نشست سیاست گذاری بانک مرکزی آمریکا بر بازارها شدید نبود. روز چهارشنبه پس از انتشار نتیجه نشست نوسان قیمت طلا حدود 40 دلار بود و در نهایت قیمت ها به سطحی که قبل از نشست بود بازگشت امروز قیمت ها کاهش یافته است. از سوی دیگر شاخص دلار تا روز چهارشنبه رشد کرد و به 102.5 رسید و سپس کمی کاهش یافت اما عملکرد هفتگی آن مثبت است. در بورس آمریکا شاخص ها عموما از گزارش عملکرد شرکت های بورسی تاثیر پذیرفته اند نه نشست بانک مرکزی.
ترامپ گفته تا انتخابات روز سه شنبه به ایران حمله نخواهد شد. آرایش نیروها در این منطقه از آمادگی آمریکا برای حمله به ایران در آینده خیلی نزدیک حکایت دارد. ترامپ همچنین به اعراب منطقه گفته برای افزایش تنش آماده شوند یعنی اگر توافقی حاصل نشود جنگ حتمی است حال یا جنگی کوتاه و شدید یا طولانی و شدید. حتی ممکن است آمریکا و اسراییل با هدف تغییر حکومت ایران جنگ را شروع کنند و تا انتها بروند.
مسلما تشدید تنش در خاورمیانه به رشد قیمت نفت منجر می شود. بنابراین باید برای رشد قیمت ها در هفته آینده آماده بود. در هشت ماهی که از شروع تنش در خاورمیانه می گذرد نوسان قیمت نفت و برخی دارایی های دیگر بزرگ بوده و این وضعیت ادامه خواهد یافت. اگر تاثیر تورم زای رشد قیمت نفت زیاد باشد اقتصاد جهان لطمه می بیند و ضعف عمیق خواهد شد.
این هفته داده هایی که از رشد اقتصاد آمریکا در سه ماهه سوم امسال منتشر شد مثبت بود. هفته پیش رو وضعیت بخش های تولید و خدمات و وضعیت بازار کار این کشور در ماه جاری مشخص می شود. داده های مربوط به تورم در ماه های اخیر نگران کننده بوده اند. رشد تورم نه تنها سبب حرکت بانک مرکزی آمریکا به سمت بالا بردن نرخ های بهره می شود بلکه به قدرت خرید مردم لطمه وارد می کند.
به همین دلیل است که گزارش ها از اقتصاد آمریکا بر بازارها تاثیر دارد. هفته آینده بانک مرکزی انگلستان نشست سیاستگذاری خواهد داشت. هفته جاری غیر از بانک مرکزی آمریکا، بانک مرکزی اروپا نیز نشست داشت و تغییری در نرخ های بهره نداد. رشد تورم بسیار خطرناک است زیرا سبب ضعف اقتصاد می شود و به همه بازیگران اقتصاد لطمه وارد می کند. تداوم وضعیت منفی در خاورمیانه سبب ضعف عمیق اقتصاد جهان و تحولات غیرمنتظره می شود.
هفته پیش رو ماه نوامبر آغاز می شود و این یعنی تنها دو ماه تا پایان سالی پرالتهاب باقی مانده است. هفته آینده داده های مهم از اقتصاد آمریکا، اروپا و چین منتشر می شود و نیز بازارها از تحولات جدید در خاورمیانه و انتخابات کنگره آمریکا تاثیر خواهند پذیرفت. انتظار می رود نوسان قیمت دارایی ها بیشتر شود و شاید تحولاتی بزرگ در خاورمیانه رخ دهد.
روز دوشنبه وضعیت بخش تولید کارخانه ای در منطقه یورو، انگلستان و آمریکا مربوط به ماه جاری مشخص می شود. همچنین وضعیت خرده فروشی در آلمان اعلام خواهد شد و یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره وضعیت اقتصاد و تورم سخن می گوید.
روز سه شنبه سفارش های کارخانه ای در آمریکا اعلام می شود. در این روز انتخابات کنگره برگزار می شود و احتمالا روز چهارشنبه نتایج آن اعلام می شود.
روز چهارشنبه وضعیت بخش های خدمات در منطقه یورو، انگلستان و آمریکا در ماه جاری میلادی مشخص می شود. همچنین تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری و تراز تجاری در ماه سپتامبر اعلام خواهد شد.
روز پنجشنبه در انگلستان بانک مرکزی نشست سیاستگذاری دارد و در آمریکا وضعیت بازار کار در هفته جاری مشخص خواهد شد. در این روز همچنین سفارش های کارخانه ای در آلمان و شاخص بهای تولیدکننده در منطقه یورو مشخص می شود.
روز جمعه وضعیت تولید کارخانه ای در آلمان و خرده فروشی در منطقه یورو مشخص می شود. مهم ترین گزارش این روز گزارش وضعیت بازار کار آمریکا در ماه جاری است. محتوای این گزارش بر سیاست های پولی بانک مرکزی این کشور بسیار موثر است.
منبع: بورس۲۴
خبرگزاری علت
نظر شما