به گزارش کدال نگر بورس24 ، داروسازی تولید دارو در گزارش 9 ماهه منتهی به شهریور 1405، درآمدهای عملیاتی را با رشد 210 درصدی به حدود 1,477 میلیارد تومان رساند. سود ناخالص نیز از حدود 74 میلیارد تومان به 500 میلیارد تومان رسید. با این حال، افزایش 143 درصدی بهای تمام‌شده نشان می‌دهد بخش بزرگی از رشد درآمد صرف پوشش هزینه‌های تولید شده است و نمی‌توان تمام جهش فروش را به بهبود پایدار حاشیه سود نسبت داد.

هزینه مالی یک‌هزار میلیارد تومانی، فشار اصلی بر سود شرکت

سود عملیاتی «دتولید» پس از ثبت زیان حدود 25 میلیارد تومانی در دوره مشابه سال قبل، به حدود 360 میلیارد تومان رسید؛ اما هزینه‌های مالی با رشد 13 درصدی از مرز 100 میلیارد تومان عبور کرد و به حدود 101 میلیارد تومان رسید. هزینه‌های فروش، اداری و عمومی نیز 47 درصد افزایش یافت و سایر هزینه‌ها به حدود 46 میلیارد تومان رسید. این هزینه‌ها بخش قابل‌توجهی از سود عملیاتی را می‌بلعند و مانع انتقال کامل بهبود عملکرد عملیاتی به سود نهایی می‌شوند.

بازگشت به سود، اما با حاشیه امن محدود

سود خالص شرکت به حدود 203 میلیارد تومان رسید، در حالی که در دوره مشابه سال گذشته زیان خالص حدود 109 میلیارد تومانی ثبت شده بود. این بازگشت مثبت است، اما بخشی از سود عملیاتی با هزینه مالی سنگین و حدود 59 میلیارد تومان مالیات بر درآمد کاهش یافته است. همچنین مقایسه با دوره‌ای که شرکت زیان‌ده بوده، به‌تنهایی برای اثبات تداوم روند کافی نیست. «دتولید» برای تثبیت این بهبود باید رشد درآمد را به افزایش پایدار سود عملیاتی تبدیل کند و همزمان فشار هزینه‌های مالی را کاهش دهد.

منبع: بورس۲۴