• 16 شهريور 1405 - 17:38
  • اخبار اقتصادی
  • اخبار نفت و انرژی

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت از طراحی 3 گام عملیاتی برای جمع‌آوری گازهای مشعل با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امیر مقیسه، مدیر سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران، با بیان اینکه در حوزه جمع‌آوری گازهای فراساحل و آب‌شور سه گام اساسی طراحی شده است، گفت: اقدامات لازم در حال انجام است و این طرح‌ها در مرحله نهایی‌سازی قرار دارند. جمع‌آوری گازهای مشعل در حوزه فروزان و تکمیل و راه‌اندازی NGL خارگ با سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌های کشور نهایی شده است.

نهایی‌سازی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در NGL خارگ و فروزان

وی افزود: ان‌شاءالله به‌زودی موافقت‌نامه مربوطه امضا خواهد شد و سرمایه‌گذار جدیدی به سرمایه‌گذار فعلی در NGL خارگ ملحق خواهد شد. ما گازهای فروزان را به میزان 300 میلیون فوت مکعب در روز در افق دو ساله جمع‌آوری خواهیم کرد.

تمرکز بر میدان گازی سلمان و احیای NGL سیری

مقیسه در مورد اقدامات انجام‌شده برای جمع‌آوری گازهای مشعل میدان سلمان گفت: در خصوص میدان مشترک گازی سلمان نیز با یکی دیگر از شرکت‌های پتروشیمی توافق کردیم. قصد داریم تا فرآیند جمع‌آوری میدان گازی سلمان را به جزیره سیری منتقل کنیم.

مدیر سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: سرمایه‌گذار دیگری در مجموعه سیری در حال مذاکره است که با احیای NGL جزیره سیری بتوانیم هم گازهای حوزه سیری را جمع‌آوری کنیم و هم از گازی که از سلمان به جزیره سیری منتقل شده است، بهره‌برداری تکمیلی داشته باشیم.

بنابراین پیش‌بینی می‌کنیم که در حوزه گازهای فروزان و سلمان با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و غیردولتی و احیای NGL خارگ و NGL سیری، گام مثبت و موثری برداریم.

قراردادهای متقابل برای تامین خوراک پتروشیمی‌ها

وی با اشاره به اینکه موضوع دیگر، جمع‌آوری گازهای حوزه بهرگان و خارک است، گفت: در این مورد نیز با شرکت پتروشیمی دیگری در قالب قرارداد متقابل برای تامین خوراک این شرکت و خاموش کردن مشعل‌های حوزه خارک و بهرگان توافق کردیم.

توسعه میادین نفتی و ضرورت مدیریت گازهای همراه

علاوه بر این، با توجه به اینکه فرآیند تولید گازهای مشعل یک فرآیند پیوسته است و به واسطه وجود میادین نفتی در نیمه دوم عمر خود، پدیده «گازی شدن» این میادین بسیار رایج است، ما با توسعه میادین تولید نفت، لاجرم افزایش تولید گازهای همراه را نیز خواهیم داشت.

مشوق‌های قانونی جدید برای حضور بخش خصوصی در جمع‌آوری گازهای مشعل

مقیسه با تاکید بر فرآیند پیوسته و ادامه‌دار جمع‌آوری گازهای همراه گفت: با توجه به مستمر بودن تولید این گازها، در طرح «اصلاح قانون تامین مالی تولید و زیرساخت»، یک ماده بسیار مترقی را برای جذاب و اقتصادی‌سازی جمع‌آوری این گازها و همین‌طور تشویق بخش خصوصی و غیردولتی به سرمایه‌گذاری در این حوزه پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: این ماده در کمیسیون جهش تولید مجلس به تصویب رسیده و منتظر هستیم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نهایی شود تا ان‌شاءالله این مورد را نیز برای بهبود اقتصاد قراردادهای جمع‌آوری گازهای مشعل در معرض انتخاب و استفاده بخش خصوصی و غیردولتی قرار دهیم.