• 18 مهر 1405 - 16:35
  • اخبار اقتصادی
  • اخبار نفت و انرژی

مدیرعامل ساتبا گفت: تاخیر در واردات پنل‌های خورشیدی مهم ترین مانع توسعه نیروگاه های خورشیدی است.

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت امور اقتصادی و دارایی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، در جمع خبرنگاران با تأکید بر ضرورت مشارکت دستگاه‌های اجرایی در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: حتماً از سایر دستگاه‌ها نیز برای همکاری و امضای تفاهم‌نامه دعوت خواهیم کرد. پیش از این نیز تفاهم‌نامه‌هایی به‌صورت موردی با برخی دستگاه‌ها منعقد شده بود، اما همکاری با وزارت اقتصاد برای نخستین بار در این سطح و به‌صورت جامع و گسترده در حال پیگیری است. وزارت اقتصاد و همکاران این وزارتخانه زمینه‌های لازم را فراهم کرده‌اند و ما نیز برای تسریع در اجرای این برنامه در کنار آن‌ها هستیم.

وی افزود: بر اساس قانون، تمام دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند تا پایان سال آینده 20 درصد و تا سال 1407، 40 درصد برق مصرفی خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند؛ در غیر این صورت، مشمول جریمه‌های سنگین خواهند شد. برآوردها نشان می‌دهد مجموع برق مورد نیاز دستگاه‌های دولتی حدود 1500 مگاوات است، اما تاکنون بخش بسیار محدودی از این ظرفیت وارد مدار شده است و دستگاه‌ها همچنان جریمه‌های قابل‌توجهی پرداخت می‌کنند.

طرزطلب تصریح کرد: به‌جای پرداخت جریمه، دستگاه‌های اجرایی می‌توانند با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، تعهدات قانونی خود را اجرا کنند. به‌ویژه می‌توانند از زمین‌های بلااستفاده خود برای احداث نیروگاه استفاده کنند. همچنین این امکان فراهم شده است که دستگاه‌ها به‌صورت تجمیعی و با مشارکت یکدیگر نیروگاه احداث کنند و حتی در صورت تولید برق بیش از نیاز خود، برق مازاد را در قالب تابلوی سبز برق به فروش برسانند.

وی با قدردانی از همکاری وزارت اقتصاد اظهار کرد: لازم است از وزیر اقتصاد و همکاران این وزارتخانه در بخش‌های مختلف، به‌ویژه حوزه‌های بانکی، پولی و مالیاتی، تشکر کنم. هر جا با مشکلی مواجه شدیم، همکاران وزارت اقتصاد با جدیت برای حل آن اقدام کردند و بخشی از موفقیت‌های به‌دست‌آمده مرهون همکاری آن‌هاست.

رئیس ساتبا با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دستگاه‌های اجرایی در اجرای قانون توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: دستگاه‌های دولتی باید با جسارت و جدیت بیشتری وارد این حوزه شوند و منابع لازم را برای اجرای تعهدات خود به کار بگیرند. ما نیز آمادگی داریم در این مسیر به آن‌ها کمک کنیم، تجهیزات مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهیم، اجرای نیروگاه‌ها را بر عهده بگیریم و با پیش‌بینی تمهیداتی، هزینه‌های مربوط را با فاصله زمانی از آن‌ها دریافت کنیم.

اجرای نیروگاه‌های خورشیدی در 12 هزار مدرسه

طرزطلب در ادامه با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در مراکز آموزشی گفت: با دستور رئیس‌جمهور، اجرای طرح احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت مجموع 60 مگاوات در 12 هزار مدرسه در دستور کار قرار گرفته است. تجهیزات مورد نیاز در هر 31 استان توزیع شده و پیمانکاران در حال اجرای پروژه‌ها هستند.

وی افزود: افزایش قیمت‌ها تا حدودی موجب کندی فعالیت پیمانکاران شده است، اما پروژه‌ها به‌خوبی در حال پیشرفت هستند و امیدواریم طی سه ماه آینده به پایان برسند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: با دانشگاه آزاد تفاهم‌نامه‌ای منعقد کرده‌ایم و سایر دانشگاه‌ها نیز انتظار دارند طرحی مشابه برنامه اجراشده در مدارس برای آن‌ها در نظر گرفته شود. اجرای این برنامه نیازمند دستور رئیس‌جمهور است و در صورت صدور دستور لازم، آمادگی داریم همکاری‌های مورد نیاز را انجام دهیم.

طرزطلب ادامه داد: در برخی مناطق محروم نیز از سرمایه‌گذاران درخواست کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی خود در احداث نیروگاه‌های خورشیدی مشارکت کنند. برای نمونه، در سراوان درخواست احداث نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در دانشگاه این شهر مطرح شده که اجرای آن در حال پیگیری است.

وی گفت: درباره سایر دانشگاه‌ها نیز با وزیر علوم گفت‌وگو شده و قرار است 20 درصد منابع مالی از سوی دانشگاه‌ها تأمین شود و 80 درصد دیگر با استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی و از طریق وثایق مربوط تأمین شود. در صورت نهایی شدن این سازوکار، امکان توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌های کشور فراهم خواهد شد؛ به‌ویژه اینکه بسیاری از دانشگاه‌ها زمین‌های مناسبی برای احداث نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در اختیار دارند.


برنامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس