• 12 آبان 1405 - 10:04
  • اخبار اقتصادی
  • اخبار اقتصاد ایران

سازمان بورس اصلاح برخی مفاد دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری نفت خام و فرآورده‌های نفتی را دنبال می‌کند.

اقتصادی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به پیگیری‌های این سازمان برای تعیین تکلیف نرخ خوراک صنعت پالایشگاهی اظهار کرد: از آنجا که دستورالعمل قبلی قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی تا پایان سال 1404 اعتبار داشت، از دی‌ماه سال گذشته تا شهریور امسال مکاتبات متعددی برای تعیین تکلیف شفاف نرخ خوراک و اعلام آن به بازار انجام شد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مطالبات سازمان بورس در این مکاتبات، تدوین دستورالعملی بود که امکان برنامه‌ریزی مالی و عملیاتی را برای شرکت‌های پالایشی و تصمیم‌گیری آگاهانه را برای سهام‌داران و سرمایه‌گذاران فراهم کند.

جعفری با اشاره به توقف نماد شرکت‌های پالایشی در مهرماه 1405 گفت: هم‌زمان با این موضوع، پیگیری‌های سازمان بورس از مراجع ذی‌ربط برای تسریع در ابلاغ دستورالعمل و جلوگیری از توقف طولانی‌مدت نمادها ادامه داشت.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس ادامه داد: این سازمان در تاریخ 26 مهرماه 1405 طی مکاتبه‌ای تأکیدی از مراجع ذی‌ربط درخواست کرد مصوبات هیئت وزیران که بر عملکرد صنایع و شرکت‌ها اثرگذار است، از جمله دستورالعمل قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی، مصوبه قیمت‌گذاری گاز سوخت و گاز طبیعی و تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها، در اسرع وقت به شرکت‌ها، انجمن‌ها یا دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود.

وی تأکید کرد: ابلاغ سریع این مصوبات موجب می‌شود شرکت‌ها در جریان تصمیمات قرار گیرند و بتوانند شفاف‌سازی لازم را برای اطلاع سهام‌داران انجام دهند.

جعفری همچنین از ادامه مکاتبات و رایزنی‌ها برای بررسی ابهامات دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری نفت خام و فرآورده‌های نفتی خبر داد و گفت: با توجه به تفاوت سود شرکت‌های پالایشی در دو روش محاسبه نرخ خوراک در شرایط عادی و شرایط اضطرار، تلاش شده است در صورت امکان برخی مفاد دستورالعمل به نحوی اصلاح شود که شرایط برای سرمایه‌گذاران پیش‌بینی‌پذیر و قابل تحلیل باشد.