به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت تولید برق ماه تاب کهنوج با نماد «بکهنوج» در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به 30 مهر 1405، از ثبت 125.8 میلیارد تومان درآمد فروش خبر داد. این رقم از فروش انرژی نیروگاه کهنوج به مبلغ 30.2 میلیارد تومان، درآمد آمادگی نیروگاه شوباد به مبلغ 12.7 میلیارد تومان و فروش انرژی نیروگاه شوباد به مبلغ 94.3 میلیارد تومان حاصل شده است. در این میان، فروش انرژی شوباد بیشترین سهم را در درآمد مهرماه داشته است.

درآمد ثبت‌شده از ابتدای سال مالی تا پایان مهر به حدود 1,149.5 میلیارد تومان رسیده است؛ در حالی که این رقم در دوره مشابه سال قبل حدود 738.4 میلیارد تومان بود. رشد اسمی درآمد حدود 56 درصد است، اما شرکت تصریح کرده که به دلیل تغییر سال مالی، اطلاعات سال جاری مربوط به 10 ماه و اطلاعات دوره مشابه سال گذشته مربوط به 9 ماه است. بنابراین این رشد را نمی‌توان مقایسه‌ای کاملا هم‌دوره دانست.

هزینه سوخت شرکت در مهر حدود 17.7 میلیارد تومان ثبت شده و مجموع این هزینه از ابتدای سال مالی به حدود 200.6 میلیارد تومان رسیده است. نکته مهم گزارش، افزایش نرخ سوخت نیروگاه‌های عرضه‌کننده در بازار عمده‌فروشی و تابلوی عادی بورس انرژی از ابتدای آبان به 12,830 ریال به ازای هر مترمکعب، با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، است. این تغییر می‌تواند هزینه عملیاتی دوره‌های بعد را به شکل محسوسی افزایش دهد و اثر آن بر سودآوری به میزان تولید، فروش و امکان انتقال هزینه‌ها به نرخ فروش بستگی دارد.

طبق توضیحات شرکت، سقف قیمت انرژی در بازار عمده‌فروشی برق از ابتدای آبان به 7,095 ریال به ازای هر کیلووات‌ساعت رسیده است. این تغییر در کنار افزایش نرخ سوخت، می‌تواند هم‌زمان درآمد فروش و هزینه تولید را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، سقف اعلام‌شده لزوما به معنای فروش تمام برق شرکت با همین نرخ نیست و اثر واقعی آن باید در گزارش‌های ماهانه بعدی بررسی شود.

منبع: بورس۲۴